Dagens Betty.

Idag var det dags för uteritt. Linnéa och Carisma följde med som sällskap vilket innebar att vi även kunde få med lite trafikträning. Jag rider inte Betty själv i trafiken ännu eftersom hon inte är helt trygg med bilar. Det känns skönt att ha med en säker häst som kan vara där som lite moraliskt stöd. 

Betty vilade igår och var totalt toppad idag. Innan vi kom till första galoppen gick hon och fnös åt allt, småfrustade, taktade och blev ‘rädd’ för saker som hon taggade till lite extra för. Efter att vi hade galopperat uppför första galoppbacken lugnade hon ner sig och slappnade av riktigt fint istället. 

Vi har ju haft lite delade meningar kring halterna i skogen. Idag blev det naturlig haltträning då Carisma skrittar långsammare än Betty. Emellanåt fick vi göra halt och vänta. Betty stannade, stod kvar, väntade när Carisma gick förbi henne och gick sedan på mitt kommando. Hon är väldigt självständig när vi är ute och bryr sig faktiskt inte om de andra hästarna. Hon går både först och sist utan några som helst protester. Jag vet inte hur stor roll det spelar att vi har med oss en extra häst i trafiken, men det känns åtminstone bättre.

Under den andra riktigt långa galoppen slappnade hon av superfint, sänkte huvudet och höll det lågt nästan hela backen. Självklart passade hon på att hoppa över en upptorkad vattenpöl. Det är ju faktiskt en liten hopptok jag har. 

Vi skrittade sedan nerför berget och hemåt. Vi stötte på några stora vattenpölar och passade på att vattenträna också. Betty går utan tvekan igenom dem, hon bara sänker huvudet och tittar vad det är för något.

Den sista biten blev på asfaltsvägen och Betty brydde sig inte om bilarna. De bilister som körde förbi visade väldigt stor hänsyn och sänkte farten ordentligt när de passerade, vilket förstås alltid uppskattas. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s