Den perfekta förstahästen.

Om man ska skaffa en häst när man fortfarande inte är så gammal och därför inte heller har så stor ridvana bör man leta efter en snäll häst. Det spelar egentligen inte så stor roll om den har tävlat superhögt, vunnit allt den ställt upp i och är redo att fortsätta ut på tävlingsbanan med en ny ryttare, det man behöver träna på är nämligen inte att tävla.

Den första hästen man skaffar bör vara en sådan som man kan bli trygg tillsammans med. Man ska kunna göra precis vad som helst utan att behöva fundera över ‘men tänk om…’. Betty är ju min första egna häst, men hur man gör häst på riktigt lärde jag mig av min bästa väns första egna ponny Mette. Hon har lagt grunden till allt vad hästar och ridning heter för min del.

Med den första egna hästen ska det inte finnas någon rädsla. Man ska aldrig behöva tänka att man inte vill åka till stallet för att man är rädd att bli biten, sparkad eller avkastad. Det ska gå att få finurliga idéer om att sitta baklänges, rida utan utrustning eller galoppera okontrollerat utan att det blir det minsta farligt. Hästen ska bli en bästa vän, någon man kan anförtro sig till om precis vad som helst.

Om den där bästa vännen inte är den snabbaste hästen i omhoppningarna spelar det ingen roll. Att få en sund inställning till hästar och känna sig trygg med de stora djuren är så vansinnigt mycket viktigare.Linnéa och hennes förstaponny Carisma som verkligen är en häst det går att göra precis vad som helst med.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s