Dagens Betty.

Som ni redan vet är inte Betty det minsta imponerad av att bli utsläpad i skogen var och varannan dag. Den här veckan har det hittills bara blivit skogsturer enbart för att vi behöver träna på att uppföra oss även utanför paddocken. Jag har lovat henne att hon inte behöver tycka att det är roligt, men när hon visar att hon kan vara en fantastisk liten hönaböna även i skogen kommer vi att hålla till mer i paddocken igen. Jag vill lösa de här skogsproblemen en gång för alla. För varje gång vi är ute blir de bättre och de senaste gångerna har hon inte visat några som helst tecken på att bråka när jag ber om halt eller skynda hemåt som om det brann bakom oss. Vi får verkligen hoppas att det håller i sig.

Idag hade jag och Betty sällskap av Marie och Ofelia. Betty var ungefär lika omotiverad som i förrgår, men tände till ordentligt i galoppbacken och hoppade över ‘hindret’ (en intorkad vattenpöl). Vi passade på att vada genom alla andra pölar vi hittade. Betty bryr sig inte det minsta, förutom att hon kör ner huvudet, dricker en liten slurk och sedan går vidare.

Vi träffade faktiskt på lastbilar idag, vilket vi knappt har gjort innan. Betty är lite skeptisk mot de stora fordonen som dundrar förbi och i det läget är det verkligen guld värt att ha Ofelia vid sidan. Det finns ingen mer trafiksäker häst så Betty får alltid en bra upplevelse även om hon ibland taktar till lite och funderar över vad det är som närmar sig. Ju mer vi utsätts för under lugna former i trafiken, desto bättre. Betty kommer vänja sig hon med.


Ofelia och Betty i somras.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s