Dagens ‘lektion’.

Idag ville Linnéa ha lite hjälp med Carisma så vi begav oss till paddocken i det fina vårvädret. Calle är en känslig liten brud som inte nöjer sig med vilken ryttare som helst. Linnéa har inte ridit henne på ett par dagar utan haft sällskap i stallet med en kompis som lånat Calle. Hon tappar förtroendet lite när den som rider inte rider så som hon föredrar. Vi startade därför dagens pass i lite uppförsbacke.

Vi jobbade massor på böjda spår och i öppna idag för att få Carisma att böja sig ordentligt i hela kroppen istället för att göra sig  rak. Vi fokuserade massor på tempot, takten och bjudningen. Linnéa fick tänka på att alla hjälper hon gör måste ha ett syfte och dessutom måste få en effekt. Istället för att bråka med Carisma fick hon rida henne riktigt mycket framåt när ponnyn liksom tjurade ihop, tappade bjudning och inte riktigt var med på det som skulle göras. Carisma är något bekväm av sig och föredrar därför att arbeta framför att springa. Fokus låg på att hitta en avslappnad, låg form på halvlång tygel där Carisma arbetade på bra i ett trevligt tempo.

Både Linnéa och Calle jobbade på riktigt bra idag. De kunde avsluta med en trevligare inställd ponny som åter igen tycker att arbete är roligt. Nästa gång Linnéa rider har hon med andra ord bättre utgångsläge och kan kräva mer av Calle.

När Calle börjar slappna av leker hon med tungan.
Hon gör likadant på hackamore som på bett, så det verkar vara någon grej hon har fått för sig.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s