Kommunikationsövning.

Igår var det som jag redan har berättat väldigt grundläggande arbete. Övningen består av tre bommar på den ena långsidan. Mellan bommarna är det 21 meter. Man kommer in i trav och travar över första bommen. En bit innan andra saktar man av till skritt. Mellan andra och tredje bommen kommer man fram i trav. Man hoppar sedan över den sista bommen som ligger på sockerbitar och landar i galopp. Efter landningen kan man välja att svänga höger, svänga vänster eller rida rakt fram och göra halt.

Det här är en väldigt bra övning för kommunikationen mellan häst och ryttare. Den är dessutom gymnastiserande. Det gäller att hålla ordning på sig själv och sin egen position. Man måste även se till att ha en plan och vara effektiv i sin hjälpgivning så att man hinner sakta av, sätta igång och komma över det lilla hindret.

Om man vill förenkla övningen kan man lägga alla bommarna på marken och trava över alla tre. Det är ett bra sätt att presentera övningen för hästen. När man känner sig redo kan man sedan lägga upp sista bommen på klossarna. Självklart rids övningen lika mycket i höger som i vänster varv. Man avslutar och pausar när allting flyter på och man hittar bjudning i galoppen efter hindret.

Annonser

0 thoughts on “Kommunikationsövning.

  1. Ping: Dagens Betty. « Speaking Horse

  2. Ping: Film från i torsdags. « Speaking Horse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s