Dagens Betty.

Idag stod uteritt på schemat. Jag och Betty hade sällskap av Marie och Ofelia vilket gjorde att vi kunde ge oss ut på en riktigt tur och inte bara en träningstur på egen hand som det har varit nu den senaste tiden. Betty sköter sig prickfritt när vi har någon annan pålle med oss. Det är absolut ingen lösning på problemet, men det är ju roligt att kunna komma ut på en ordentlig runda.

Vi tog oss an den så kallade Slättarundan idag. Det är en ridtur som tar ungefär en timme. Den går i backar både upp för och ner för, över stenar, rötter och alla möjliga ojämnheter. Hästarna måste se sig för, hålla ordning på fötterna och planera sin väg för att ta sig igenom. Det är en fantastiskt nyttig runda för hästarnas knoppar och kroppar. Jag låter Betty gå på halvlång tygel och halvstår i en lite lättare sits för att låta henne undersöka hur och var hon ska gå. Man kan inte hjälpa hästarna med allt hela tiden, så det är lika bra att de lär sig att lösa det på egen hand.

Ungefär mitt på den här rundan kommer man till en brant, lång galoppbacke så där passade vi förstås på att öka tempot. Betty säger aldrig nej till att springa så hon tog glatt galoppskänkeln.

Det är alltid lika skönt att komma ut en runda med sällskap så att vi kan komma lite längre hemifrån. Vi fortsätter jobba på egen hand så att vi snart når dit även när vi är ensamma.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s