Dagens Betty.

Idag var det som ni redan vet dags för Bettys allra första tävling. Vi valde att starta i Mörrum eftersom vi redan har varit där och tränat. Betty känner sig hemma i den klubben så det underlättar förstås för henne att det inte ett helt nytt ställe. Trots det är det förstås lite annorlunda på tävling än på träning.

Vi red fram i den lilla paddocken tillsammans med en svart kallblodstravare i första klassen, 30 cm. Betty trodde förstås att det var hennes hagkompis Olinda som befann sig jämte henne och tyckte att det var väldigt märkligt att hon inte svarade på gnäggningarna. Betty var spänd och ofokuserad i första klassen. Hon tyckte att funktionärerna såg märkliga ut och att det var ännu konstigare att pryda hindren med infångare. Det blev en tvekan vid de allra farligaste, svarta infångarna innan hon bestämde sig för att hon faktiskt vågade ta sig över, trots allt.

Inför andra klassen, 40 cm, hade Betty lugnat ner sig betydligt. Hon lyckades fokusera bättre på vad jag bad henne om och bjöd något bättre fram inne på banan. Vi fick med oss en felfri ritt och en vinröd rosett.

Jag är fantastiskt nöjd med min lilla tjej efter dagen. Det hon framför allt behöver träna på är att träffa andra hästar. Hon blir väldigt påverkad av vilka energier de andra sänder ut. Det räckte med att en nervös häst kom in på framridningen och vips så var även Betty nervös. Hon lyssnar mycket till det runtomkring och tappar ibland fokus på mig. Med mer träning kommer det förstås att gå bättre och bättre. Det är en träningssak att stänga ute allt som sker på en tävlingsplats.

Annonser

0 thoughts on “Dagens Betty.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s