Visste du att…

… studier har visat att hästägares uppfattning om hästens hull ofta stämmer dåligt överens med poäng från hullbedömningar? Hullbedöming är ett sätt att utvärdera hästens hull genom att titta på specifika områden på hästens kropp.

Annonser

0 thoughts on “Visste du att…

 1. Sara

  Det vanligaste är väl att hästen är överviktig? Det har jag hört iallafall. Många tror att hästen är smal om man känner revbenen på den, även om man måste trycka ganska hårt för att hitta dem!

  Svara
  1. Alice

   Man ska känna revbenen, dock ska man inte se dem. Syns revbenen så är den ofta för smal. Sen beror det ju på hur mycket päls hästen har också men om man tänker på sommaren när hästen inte har så mycket päls.

   Svara
   1. Frida

    Ja, precis. Revbenen kan vara något synliga i vissa vinklar utan att hästen är mager, men ska som regel inte synas hela tiden. Sen beror det ju mycket på hästens ålder. Man vill ju att unghästar ska vara något rundare för att de ska växa och bygga muskler.

    Svara
  2. Frida

   Precis. I de studier jag har hittat har medelvärdet legat något över normalvärdet.
   Man _ska_ ju kunna känna revbenen. Om de inte går att hitta är hästen väldigt fet.

   Svara
 2. ShireElin

  Är det då att folk tror att hästen är normal när den är överviktigt eller att man tror att den är överviktig när den är normal osv.?

  Svara
  1. Frida

   I de flesta studier är medelvärdet något högre än normalt, så det verkar vara vanligast att hästar är lite för feta. Det borde även innebära att folk tror att de är smalare än de är.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s