Gårdagens Betty.

Efter uppkörningen igår var jag bara hemma och vände en runda innan jag körde upp till stallet. När allting var fixat fick Betty en ordentlig rykt (vilket alltid är ett måste, med tanke på hur mycket hon lyckas smutsa ner sig) innan vi begav oss till paddocken. Eftersom att hon hade vilat några dagar tog jag det säkra före det osäkra och skrittade fram i paddocken. Vi hade lite diskussioner om att gå förbi en grop som bildats i paddocken. Det räckte med att jag var bestämd och tydlig ett par gånger så fungerade det bra sedan, även om Betty fortfarande tyckte att det var lite halvläskigt att gå i den.

När vi hade skrittat fram i ungefär tio minuter travade vi längs långsidorna och skrittade på kortsidorna några gånger i varje varv innan vi lämnade paddocken och skrittade ut längs grusvägen istället. Det gick hur bra som helst. Betty var lite tveksam ett par gånger, men fortsatte genast framåt när jag bad henne. Vi passade på att galoppera upp för backen vid korsningen innan vi vände hemåt och skrittade in i paddocken igen.

Vi ägnade oss sedan åt tempoväxlingar och började i skritt. Vi ökade tempot längs långsidorna för att sedan minska det på kortsidorna. När det fungerade fint både fram och tillbaka i skritt gick vi över till trav och arbetade precis likadant där. Jag har skärpt till mig och kräver att Betty ska lyssna och reagera direkt, vilket hon också gör.

När vi hade travat en stund saktade vi av till skitt igen och skrittade av på lång tygel i sisådär tio minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s