Onsdagens Bianco.

I onsdags höll jag och Bianco till i paddocken, där vi båda trivs allra bäst. Efter framskrittningen värmde vi upp som vanligt i skritt och trav på stora volter där vi flyttade sidvärts för att byta voltstorlek. I galoppen valde jag att rida volten som en fyrkant så jag flyttade Bianco i halva bakdelsvändningar i varje hörn. Vad som numera ingår i vår framridning är även galoppsluta, då det hjälper Bianco massor i galoppen så det lade vi in på en stor åttvolt med galoppombyte när vi bytte varv. Vi fortsatte arbeta med åttvolt, sluta och byte ett tag och det märks att Bianco börjar bli starkare. Han orkar behålla formen och ställningen även i skolorna. Tidigare har han blivit lite rak och stundtals hög i formen. Styrka kommer långsamt och det är inget vi kan tvinga fram så det är galet roligt att se att det blir allt bättre.

När vi hade pausat en stund i skritt gick vi över till att göra skrittsluta längs långsidorna. Jag kan i skritten kräva mer tvärning än i galoppen, så därför lägger jag in även skrittslutor för att öka styrketräningen ytterligare. Efter det gick vi över till trav och gick in på en mindre åttvolt. Istället för att bara rida vanligt i varvbytet i mitten lade vi där in skänkelvikning. Bianco flyttade superfint och lyckades behålla ställning och form även där.

Efter arbetet på åttvolt gjorde vi skänkelvikning över diagonalen. Vi började i trav och varierade tvärningen varje gång vi kom. Vi gick sedan över till galopp och arbetade likadant. När vi kom ut vid spåret bytte vi galopp.

Vi avslutade passet med att trava av på serpentinbågar över medellinjen. Bianco valde då en lägre form, vilket är önskvärt under avtravningen. När han hade joggat igenom kroppen ordentligt skrittade vi av en stund innan vi kände oss klara för dagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s