Gårdagens Betty.

Jag jobbade till fyra igår och körde sedan till Frida för att möta upp med henne. Vi åkte tillsammans ner till hennes föräldrar och tog in hästarna. När de var rengjorda och utrustade gav vi oss iväg mot skogen. Betty fick ta täten. Vi skrittade längs med stigen jag och Betty red på när vi red in och ut ur paddocken i fredags och vidare mot grusvägarna. I början var hästarna lite spända och på tå. Betty var lätt att få att gå fram, men hon blåste upp sig lite emellanåt som för att vara på den säkra sidan.

Efter en stunds skritt kom vi fram i trav och därefter galopp. Betty galopperade friskt och glatt, men var väldigt lätt att reglera. Hon låg inte på utan höll sig i det tempot jag bad henne om. Det gjorde att jag kunde låta henne galoppera på lite extra emellanåt. Det måste ju finnas någon form av kontroll.

Vi fortsatte turen i skritt över ett kalhygge. Betty är säker på foten och löser naturens cavaletti med lätthet. Efter det väntade ytterligare några trav- och galoppsträckor. Det finns liksom inget stopp i Betty. Hon hade kunnat springa tills benen ramlade av på henne om jag inte hade bett henne sakta av.

Vi skrittade sista biten hem. Hästarna frustade nöjt och kvällen var alldeles ljuvligt somrig, sådär som de är mest alltid nuförtiden.

ethi

På kvällstur.

fridalogo1

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s