Träning för Magnus Gällerdal dag 1.

Förra helgen var jag och Betty i Bräkne-Hoby för att tjuvstarta fälttävlanssäsongen med inomhusterrängträning för härliga Magnus Gällerdal. Jag jobbade när kursen annonserades ut så jag fick en reservplats och hade därför lite tur att komma med. Jag hamnade i en grupp med lite mer ovana terrängryttare, vilket inte kändes alls fel såhär när säsongen inte ens är igång ännu. Man kan dessutom aldrig få för mycket grundarbete.

I lördags red vi fram på egen hand i alla gångarter i det stora ridhuset. Betty kändes avspänd, fokuserad och lyhörd. Magnus pratade lite snabbt med alla ryttarna innan vi kom igång. Första övningen bestod av två små stockar, som snarare var som två bommar, som låg på en stor volt. Avståndet mellan dem var 9,5 meter. Vi skulle hitta en rytmisk, jämn galopp och komma på stockarna. På Magnus instruktion skulle vi variera mellan två och tre galoppsprång. Betty skötte övningen alldeles lysande.

Längs med ena kortsidan fanns en inomhuscoffin. Den bestod av ett räcke bestående av stock och granris, en vattenmatta på marken och sedan ett stockräcke till. Om man rider en coffin i terrängen kommer man ofta på ett hinder i nedförsbacke, ett dike och därefter ett hinder i uppförsbacke, men det är inte helt enkelt att bygga inomhus i ett ridhus. Jag och Frida har tidigare byggt coffin inomhus så det var inte alls främmande för Betty. Eftersom de flesta andra hästar inte hade hoppat någon typ av coffin tidigare introducerade vi hindertypen lugnt och beskedligt innan vi hoppade igenom hela. Betty skötte alla delar alldeles strålande.

Vi fortsatte sedan med att hoppa lite olika slingor på lite lägre hinder. Även det löste Betty hur fint som helst. Vid något enstaka tillfälle blev hon lite väl framåt, men det var inte omöjligt att få henne att lugna sig igen. Vi avslutade med en lite längre slinga som inte lämnade något övrigt att önska.

Betty genomförde träningen alldeles strålande. Magnus kommenterade att det var lite för enkelt för oss, men att vi gjorde det väldigt bra. Sådant spelar ingen roll för min del. Ju enklare övningarna är desto bättre ska de genomföras. Den här träningen var ett väldigt bra kvitto på att vi är väl i fas inför att utesäsongen börjar. Betty var oerhört fokuserad på arbetet, hon visste precis vad som skulle göras och vad som förväntades av henne, trots att vi inte har hoppat terränghinder sedan sista tävlingen i oktober förra året. Det bådar helt klart gott inför att vi ska komma ut och träna i april.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s