Matshelg dag 2.

I lördags var det dags för det andra träningspasset för Mats Silfver för den här helgen. Vi värmde upp på egen hand i alla gångarter och skulle då ta med fredagens arbete i form av hörnpasseringar och övergångar. Betty var på hugget, men följsam och lyhörd.

Mats hade byggt tre olika linjer i ridhuset. Alla bestod av en galoppbock och en oxer. Avstånden var ett, två respektive tre galoppsprång och oxrarna var olika breda. Syftet med övningen var att träna rytmen och dessutom styrketräna hästarna. Det är också träning för ryttarens öga för distanserna och förmåga att reglera galoppsprången.

Vi började med att komma i trav på den linjen där vi skulle få plats med ett galoppsprång och oxern var som smalast. Betty skötte sin del alldeles utmärkt och vi hittade ett fint flyt. Mats påpekade att Betty liksom stannar upp lite i luften och att det är något som vi på sikt ska förbättra. Genom att rida så att jag kommer i ett framåtläge till en normal avsprångspunkt kan vi behålla lite mer fart även i luften. Det är en del av Bettys teknik, hon tjongar till ordentligt och trycker ifrån när hon hoppar, men hon behöver få hjälp att lära sig hitta flytet framåt också. Mats sa dock att det inte är något stort problem då Betty hoppar väldigt bra, men att vi ska arbeta på det framöver.

Vi fortsatte arbeta med de andra linjerna. Vi kom först in i trav och därefter i galopp. Betty hoppade fantastiskt väl och svarade för minsta lilla signal från mig. Hon lämnade absolut ingenting att önska, med fokus fullt framåt, otroligt runda, härliga språng, i god balans och i en trevlig rytm. Sådana här träningar är helt klart träning när den är som allra bäst!


Annonser

2 thoughts on “Matshelg dag 2.

  1. Frida Inläggets författare

   They were really good before the last snow came and went…
   Right now it’s wet, but the mud is not even deep enough to cover the hooves. With Betty’s hairy legs she’s not at all sensitive and doesn’t get mud fever. None of the other horses in the stable has gotten it either, probably ‘cause the fields were dry until the snow melted. 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s