Matshelg dag 3.

I söndags var det dags för sista träningsdagen för Mats Silfver. Fokus låg på gymnastik, återhämtning och återställande av hästarna. Lördagens pass var ganska krävande rent styrkemässigt för hästarna så det passade alldeles utmärkt med den typen av pass.

Efter att vi hade ridit fram på egen hand i alla gångarter började vi arbeta på stora volter vid kortsidorna. Vi höll oss i höger varv på den ena och i vänster varv på den andra. På båda volterna låg travbommar en bit innanför voltspåret på den slutna delen. I mitten fanns en galoppbock som vi även kunde använda för att byta varv. Betty kändes otroligt fin både i cavalettin, över bocken och i varvbytena. Jag repeterade även fredagens övning där vi kom i galopp över bocken, bröt av till trav, travade över bommarna och fattade ny galopp. Det löste Betty helt klanderfritt. Hon vet precis vad som förväntas av henne i den övningen och var fokuserad på sin uppgift.

Efter att ha arbetat i trav och galopp i båda varven och med varvbyte över galoppbocken börjar vi rida tre serpentinbågar över medellinjen i trav. Om vi inte fick igenom bågarna och hästarna gjorde sig raka i yttersidan skulle vi stanna kvar på en volt i bågen tills vi hittade lösgjordhet och spårning. I vänster varv kändes Betty som vanligt lite rakare, men vi fick ganska snabbt ordning på det och kunde jobba vidare med serpentinerna. Därefter red vi fyra bågar i trav, vilket jag nästan tycker är lättare då de mindre bågarna kräver lite mer och gymnastiserar lite extra.

Vi fortsatte med att rida tre serpentinbågar i galopp. Mats hade satt galoppbockar för att markera varvbytena och så att vi kunde byta galopp över dem. Betty gjorde ett väldigt bra arbete. Hon var lyhörd, rytmisk och gjorde trevliga byten.

Som avslutning sa Mats att vi själva skulle välja något vi ville öva på. Jag gjorde några hörnpasseringar i trav, vilket fungerade bra. Efter det travade vi på stora volter och längs fyrkantsspåret samt tog med cavalettibommarna då och då. Betty kändes superfin och avslutade träningshelgen alldeles strålande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s