Matshelg dag 1.

Förra helgen var fantastiska Mats Silfver på plats för träningshelg. Vi var lite för få ekipage den här gången så det blev två träningsdagar istället för tre.

Betty var laddad när vi kom in ridhuset i fredags. Hon är dock nöjd om hon bara får röra på sig så vi kom ganska snabbt igång i trav. Hon var mjuk och rytmisk, men benen gick som trumpinnar. Jag lät henne hållas, ibland måste energin bara komma ut. Vi red fram på egen hand i trav och galopp på stora volter och längs med fyrkantsspåret, vilket fungerade finfint.

När både hästar och ryttare var uppvärmda skulle vi trava på en stor volt. Vi skulle göra tempoväxlingar längs med voltspåret med bibehållen form och rytm. Övergångarna skulle inte stressas fram utan hästarna skulle få tid på sig att gå fram respektive komma tillbaka. Betty var väldigt fokuserad och jämn och skötte uppgiften alldeles strålande.

Mats hade lagt fyra upphöjda bommar innanför långsidan på ena sidan. Vi skulle komma i trav över dem. Som alltid gjorde Betty ett strålande cavalettiarbete. Vi styrkearbetade i intervaller och kom över bommarna sex-sju gånger för att sedan pausa en kort stund och komma igen. Mats lade sedan till en galoppbock en bit ifrån bommarna. Vi kom in i trav, travade över bommarna, travade fram till bocken, skuttade över den och landade i galopp. Vi bytte sedan varv och kom i trav över bocken, landade i galopp och gjorde en övergång till trav precis innan bommarna för att sedan trava över dem. Betty löste alla varianter väldigt bra.

Fredagens sista övning bestod av ett kryss mitt på den andra långsidan. Vi skulle öva vårt distansöga genom att komma på hindret och hitta en bra avsprångspunkt. Det är helt klart en av mina svagheter, men vi fick till det riktigt bra några gånger. Betty hoppade alldeles strålande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s