Om mig

Jag heter Frida och är född den tredje juni 1987.

Jag bor i Näsum som ligger i nordöstra Skåne. I slutet av maj 2012 tog jag min examen som beteendevetare med huvudämne inom psykologi vid Lunds universitet. Jag arbetar nu som kriminalvårdare och trivs fantastiskt bra med mitt jobb.

Som person är jag glad, självsäker, nyfiken, envis och temperamentsfull. Jag har en vilja av stål och är inte rädd för att uttrycka min åsikt.

Jag minns fortfarande ihåg den drömlika känslan då mamma berättade att jag skulle börja rida på ridskolan. Jag var fem år gammal och hade redan varit med min bästa vän för att titta på hennes ridlektion. Min första lektion på ridskolehästen Siluette var den första riktiga inblicken i ett livslångt hästintresse. Faktum är att jag trivdes så bra på ridskolan att jag stannade kvar där ända till sommaren 2011.

När jag var tio år gammal fick min bästa vän sin första ponny, Mette. Vi tre levde rövare tillsammans och hittade på så mycket hyss det bara gick. Mette var ett busfrö med två rävar bakom varje öra. Hon stal våra hjärtan och kommer för alltid att ha en plats där. Sommaren 2010 hade hon nått den anmärkningsvärda åldern 32 år och somnade in helt stilla i min bästa väns mammas armar.

Även om en stor del av min lediga tid spenderas i stallet ägnar jag mig även åt boxning. Det är en fantastiskt rolig sport som tränar hela kroppen, konditionen och explosiviteten. Det är ett perfekt sätt att bli av med aggressioner och svettas tills man är så trött att man inte hade kunnat springa ett steg till, hur gärna man än hade velat. Mina vänner betyder otroligt mycket för mig och jag träffar dem så mycket det bara går. Ingenting går upp emot att skratta så högt att man skriker och varken kan eller vill sluta.

Nuförtiden blir det faktiskt inte av att jag tittar speciellt mycket på film, men om jag får välja gillar jag psykologiska thrillers med oförutsägbara slut och filmer som kan röra mig till tårar, vilket egentligen inte är speciellt svårt. Jag har lika nära till skratt som gråt. Mina absoluta favoritfilmer är Den Gröna Milen, The Butterfly Effect, Number 23, Edward Scissorhands och Running Scared. När det kommer till musik föredrar jag rock (med några få undantag) och för att nämna några band säger jag Counting Crows, Foo Fighters, Dropkick Murphys, Hoffmaestro, Avenged Sevenfold, Håkan Hellström, Lars Winnerbäck, Live och Volbeat. Min favoritförfattare är Stephen King och nu när skolan är över ska jag absolut ta upp mitt läsintresse igen.

Jag är väldigt glad att ni har hittat hit till Speaking Horse och jag hoppas att ni är här för att stanna. Om det är någonting ni undrar över vad gäller mig, hästarna i min närhet eller bloggen ska ni inte tveka att höra av er!

Annonser

4 thoughts on “Om mig

  1. Sofie

    Hej!
    Får jag fråga vilken anstalt i Malmö du jobbar på? Vad för typ anstalt är det? Det finns ju 3 säkerhetsklasser varav 2-3 finns i Skåne vad jag förstått det som. Funderar eventuellt på att läsa till något liknande och kan därför vara intressant att veta vad du tycker om ditt yrke osv. Hur är arbetstiderna? Hur behandlar du de intagna?
    Mvh Sofie

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s