Tortebo Lady Bethany

DSC_08881Tortebo Lady Bethany, eller Betty som hon framför allt kallas till vardags, är min första alldeles egna häst. Hon är en
welsh cob född 2008 e. Penlangrug Dafydd, u. Brynmelys Gloryanna och ue. Ebbw Victor.

Jag hittade Betty på annons när jag absolut noll och inga planer på att skaffa häst. Trots det kunde jag inte låta bli att bli nyfiken på den häst vars annonsbild fick mitt hjärta att slå två extra slag samtidigt som tiden verkade frysa för ett ögonblick. Jag förstod redan då att det här var min häst på alla sätt och vis. Efter att ha varit och hälsat på henne på stuteriet var jag om möjligt ännu mer fast och den 9/10 2010 flyttade hon hem till mig.

Betty är på alla sätt en underbar häst. Hon är charmig och visar mer än gärna sin enorma personlighet. Hon har en nyfikenhet som aldrig verkar ta slut och litar på mig i alla lägen. Hon är piggelin och glad, älskar att arbeta och försöker alltid göra rätt. Hon är även vansinnigt tuff mentalt och kräver stimulans för att trivas. Tack vare hennes skarpa huvud har vi tagit oss igenom ett antal trotsperioder. Jag är helt övertygad om att jag inte stött på den sista protesten från hennes sida ännu.

När Betty kom från stuteriet var hon vardagligt hanterad, men inte mycket mer än så. I nuläget rids hon i alla gångarter och är hoppad uppsuttet. Vi har påbörjat öppna, skänkelvikning och flygande byten över bom. Målet med Betty är att kunna plocka fram det absolut bästa i henne, både vad gäller hoppning, dressyr och hantering från marken. Hur långt vi kan nå och när det kommer att ske får tiden utvisa.

1005248_315410035270305_1827263487_n

Annonser

6 thoughts on “Tortebo Lady Bethany

 1. Matilda

  Väldigt vacker häst du har! Jag var och kollade på två hingstar på samma stuteri förra året vet jag, kände igen ”Tortebo” i namnen, härliga hästar där ifrån men måste säga att Betty är en av de finaste! Det fanns en liten åring som hade exakt samma vackra färg också! 🙂

  Svara
  1. Frida Inläggets författare

   Tack så mycket!
   Jaså? Vad roligt! Wendela har fantastiskt fina hästar. Tack igen, det tycker minsann jag med. 😉
   Jag fick alldeles nyss en bild på den åringen, och den här minsann lik Betty, trots att de inte är släkt. 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s